Natchnięta konkursem poszalałam wczoraj w kuchni. Nowe produkty KUJAWSKI wybitnie przypadły mi do gustu. Proste i wygodne! Pomyślałam, że skoro Tygrys wraca dziś później (i zapewne jak zawsze głodny jak wilk) to zaskoczę go czymś pysznym.
Składniki:
szpinak
olej KUJAWSKI z bazylią i czosnkiem
makaron penne
pesto
pomidorki koktajlowe
ser mozzarella w kulkach
oliwki czarne
oliwki zielone
bazylia
suszone pomidory
Jak zrobić?
Nastaw wodę by ugotować makaron
Następnie wymieszaj w misce umyty szpinak, z pokrojonymi pomidorkami (ja dałam 2 kolory - czerwone i pomarńczowe). Dodaj odsączone kulki mozzarelli i obsyp je drobno pokrojonym suszonym pomidorem.
Dodaj oliwki
Polej olejem KUJAWSKI z bazylią i dopraw kilkoma świeżymi listkami
Kluski w tym czasie powinny już być al dente:) Odlewamy i schładzamy zimną wodą
Przesypujemy do miski i mieszamy z pesto
Dopdajemy olek KUJAWSKI z bazylia i czosnkiem dla podkręcenia smaku
Do poprzednio przygotowanych składników dodajemy doprawiony makaron
mieszamy..
posypujemy tartą marchewką (lub parmezanem jeśli ktoś lubi)
SMACZNEGO!
Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Super połączenie składników :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń