
i zrobiłam!
Pyszny, oryginalny i z tego co lubimy..
Składniki:
ser włoski
ser ricotta
1 kg truskawek
0,5 kg czereśni
bazylia
żelatyna
cukier puder
czekolada
Do malaksera wrzuciłam wydrylowane czereśnie i truskawki bez szypułek. Do tego spora garść świeżej bazylii.
Dodaję ser ricotta i Włoski, oraz cukier puder
Miksuję powoli dodając rozrobioną żelatynę
Po około 2 minutach masa ma jednolitą konsystencję
Przelewam do gotowej formy (najlepiej schłodzonej)
Do środka swobodnie wkładam kostki czekolady, a ostatnie 2 paski ścieram na wierzch dla przyozdobienia ciasta
Wstawiam do lodówki, a po 2 godzinach jest już gotowe. Wyjmuję z formy i smacznego!
Sernik bierze udział w konkursie Fabryki Form!
jejku, sama z chęcią bym coś takiego spróbowała :)
OdpowiedzUsuńPrzecież Ty świetnie gotujesz! Chwila i sama taki wyczarujesz:)
OdpowiedzUsuń